Bij Geldfit Veldhoven kunnen inwoners van Veldhoven langskomen wanneer ze vragen hebben over geld. Dat kan sinds 3 oktober 2023. In het afgelopen half jaar waren er dan ook iedere dag tijdens opening meerdere mensen met zo’n vraag. De medewerkers vertellen hoe dat gaat.

De vrijwilligers van Geldfit Veldhoven helpen bij die vraag of andere vragen over bijvoorbeeld budgetteren, schulden of sparen, in Veldwijzer, aan de Sterrenlaan 15. Daar is Geldfit Veldhoven gevestigd onder de vlag van Bureau Sociaal Raadslieden (BSR) Veldhoven.

Begin met de potjes-check

“We doen heel vaak samen de online potjes-check van Geldfit om makkelijk en snel een overzicht te krijgen van welke regelingen en toeslagen iemand mogelijk gebruik kan maken”, zegt Annemarie Soetens, coördinator bij Geldfit Veldhoven en BSR. “Dat kan een goed begin zijn van een gesprek over geld. Of gewoon een handige manier om erachter te komen op welk geld je recht hebt en waar je een aanvraag kunt doen.” Bijna 1.200 inwoners van Veldhoven deden de potjes-check thuis online of bij Geldfit Veldhoven. Enkele honderden kwamen langs met een vraag, zonder afspraak op dinsdagochtend tussen 9.00 en 12.00 of met afspraak op maandag, dinsdag of donderdag.