De gemeente Veldhoven wil minder afval op straat. Daarom gaat de gemeente streng handhaven op bijplaatsingen. Dat zijn vuilniszakken en ander afval die niet in de container worden gegooid, maar naast de container worden gezet. Tot nu toe werden mensen hierop minder direct aangesproken. Vanaf 27 november gaan ze hier anders op handhaven. Mensen die zich schuldig maken aan bijplaatsingen ontvangen een rekening van alle kosten die wij maken om het afval te verwijderen.

Ongezond en onveilig

Bij bijplaatsingen gaat het om zakken, kartonnen dozen, een paraplu, verfblikken, grofvuil of los huisvuil. Ze vervuilen het straatbeeld en brengen de veiligheid en gezondheid van inwoners in gevaar. Bovendien trekt dit afval ongedierte aan.

Eigenaar opsporen

De controles op bijplaatsingen worden overal in de gemeente gehouden. Er zijn zogenaamde hotspots, waarvan de gemeente weet dat bijplaatsingen veel voorkomen. Daar ziet u de handhavers dus vaker. De handhavers openen de vuilniszakken die zijn achtergelaten en op basis van de inhoud sporen zij de eigenaar op. De kosten van het verwijderen van de bijplaatsingen komen voor rekening van de vervuiler.