De aanleg van de Groenblauwe zone is gestart. Een groenblauwe zone is een parkachtig groen en waterrijk gebied, waar ook  ruimte is voor recreatie. De werkzaamheden zijn eind 2023 klaar. De omwonenden zijn hierover geïnformeerd.

We zijn begonnen met voorbereidende werkzaamheden. Zo verwijderen we, na een controle op flora en fauna, de bomen en struiken die de werkzaamheden in de weg staan. In het najaar plant de aannemer nieuwe bomen en struiken. Na het verwijderen van bomen en struiken starten de graafwerkzaamheden. Dit gebeurt in fases.

 

Groenblauwe zone

Met de aanleg van de Groenblauwe zone verandert het park tussen Heikant en Oerle. Er komen bassins voor de opvang van regenwater dat vervolgens naar de Rundgraaf zal stromen. Wilt u het ontwerp van de Groenblauwe zone bekijken? Deze vindt u op de pagina Groenblauwe zone.