Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan het hartritme dan weer herstellen. Dit door het geven van een elektrische schok. Hebt u zo’n AED bij uw woning of bedrijfspand? Meld ‘m dan aan bij het oproepsysteem HartslagNu.

Hoe sneller een AED wordt ingezet, hoe groter de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Daarom is het belangrijk dat u uw AED aanmeldt bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Dit werkt via de 112-alarmcentrale. Als daar een melding binnenkomt van een hartstilstand, worden direct burgerhulpverleners ingeschakeld om te gaan reanimeren. Een aantal krijgt een oproep om een AED op te halen. Dit kan ook uw AED zijn!

Meer geregistreerde AED’s nodig

Veel AED’s zijn nog niet geregistreerd bij het oproepsysteem. Dat is jammer, want zo gaat er soms kostbare tijd verloren bij een hartstilstand. Meld als bedrijf of inwoner daarom uw AED aan en help levens redden in uw buurt.

Doet u ook mee?

Meld uw AED aan op www.hartstichting.nl/meld-je-aed-aan/aanmelden