De zomer komt eraan en de meeste mensen genieten dan van de zon en de warmte. Maar die zomerse temperaturen kunnen ook zorgen voor overlast en stank in uw GFT+E-container. Iedere week wordt het GFT+E afval bij u opgehaald. Zo helpen we mee bij het voorkomen van overlast. GFT+E, dat is groente-, fruit- en tuinafval plus álle etensresten! Of het nu rauw is, gebakken of gekookt: alle etensresten mogen in de groene container. Doe alstublieft geen etensresten in de grijze container.

Wat kunt u zelf doen

  • Zet uw groene container op een koele plek: liefst in de schaduw, niet in de volle zon.
  • Maak uw container vaker schoon, met groene zeep of water en azijn.
  • Leg een laagje droog tuinafval, krantenpapier of eierdozen op de bodem.
  • Doe afval zo droog mogelijk in de container; laat het zo nodig eerst uitlekken.
  • Verpak vlees- en visresten goed in krantenpapier voor u ze in de container gooit. Zo voorkomt u stank en overlast door ongedierte.
  • Gaat u op vakantie? Laat de container leeg achter of vraag uw buren om de container op de ophaaldag aan de straat te zetten.

GFT+E container klaarzetten

Zet uw container op de ophaaldag uiterlijk om 7.30 uur aan de straat. U mag de container de avond ervoor al vanaf 20.00 uur buiten zetten.

Afvalkalender

Wilt u weten op welke dag het afval bij u wordt opgehaald? Bekijk de digitale afvalkalender op www.veldhoven.nl/afvalkalender. Vul daarop uw postcode en huisnummer in. Dan ziet u op welke weekdag de vuilniswagen bij u langs komt. Ook uitzonderingen, bijvoorbeeld door feestdagen, staan op de afvalkalender.

Wat hoort in welke bak?

Als u niet zeker weet wat in welke bak hoort, vindt u meer informatie op www.afvalscheidingswijzer.nl. Of download de app afvalscheidingswijzer’ op uw mobiele telefoon. Handig; dan hebt u de informatie altijd bij de hand.