Zwerfafval op straat? Overlast door ongedierte? U heeft er zelf invloed op. Zet of hang uw PMD-zakken niet vóór de ophaaldag buiten.

Sommige inwoners hangen of zetten de PMD-zakken al een of meer dagen vóór de ophaaldag buiten. Helaas is dan de kans op zwerfafval veel groter. Vooral kauwen en meeuwen hebben dan alle tijd om de zakken kapot te pikken. Dat zorgt voor rommel op straat. En het trekt ’s nachts ratten en muizen aan. U woont toch liefst ook in een schone, nette straat? Help eraan mee en zet of hang uw PMD-zakken pas op de ophaaldag buiten!

Tips voor een schone straat

  • Hang of zet uw PMD-zakken op de ophaaldag voor 07.30 uur langs de straat en niét vóór de ophaaldag.
  • De kroonring is een extra service. Zakken aan de kroonring hangen helpt om zwerfvuil te voorkomen. Het is niet verplicht om deze kapstok voor PMD-zakken te gebruiken.

Niet opgehaalde zakken

Zijn uw PMD-zakken niet meegenomen? Dat kan twee redenen hebben:

  • U heeft deze nét te laat buiten gezet. Neem de zakken dan alstublieft weer mee naar huis. Zo voorkomt u rommel, zwerfafval en mogelijk ongedierte in uw straat. Zet de zak de volgende keer op tijd klaar.
  • Er zitten spullen in de zak die niet bij het PMD horen. Plastic speelgoed bijvoorbeeld. Of stukken piepschuim. De vuilnisman mag de zak dan niet meenemen. Neem de zak dan weer mee naar huis. Haal de spullen eruit die niet in de PMD-zak horen. Zet de PMD-zak klaar voor de volgende ophaalronde.

Zwerfvuil melden

Blijven er kapotte zakken of zwerfvuil op straat liggen? Meld het via de webpagina Melding openbare ruimte.