Op zaterdag 23 maart staat de Landelijke Opschoondag weer op de planning. De dag waarop mensen uit het hele land bijdragen om hun dorp, buurt of wijk zwerfafvalvrij te maken. Want nog altijd belanden helaas veel flesjes, blikjes, peuken, plastic en ander afval in onze leefomgeving.

De gemeente Veldhoven uitnodigt u van harte uit om mee te doen aan deze dag. Zo zorgen we er samen voor dat Veldhoven zwerfafvalvrij is en blijft. Want een veilige, schone en leefbare woon-, werk- en schoolomgeving willen we allemaal.

Voor iedereen

Iedereen kan meedoen aan de Landelijke Opschoondag: jong of oud, alleen of samen met de buurt, vereniging, bedrijf, wijk, school of vrienden. Samen schoonmaken is gezelliger. Opruimen kan overal in de gemeente, in je eigen straat, de speeltuin of het park in de buurt.

Doe mee!

Via https://www.enquetesmaken.com/s/inschrijvenLOB meld u zich aan. Dit kan tot 20 maart 2024.

Aanmelden

Alle deelnemers krijgen de spullen van de gemeente te leen. Knijpers, hesjes, handschoenen en afvalzakken krijgt u vanuit de gemeente thuisbezorgd en kunt u tijdens uw opschoonactie gebruiken. Na afloop van de dag halen wij het ingezamelde vuil op. Voor het ophalen van de spullen maken wij een aparte afspraak. Als gemeente en Stichting GoClean Veldhoven werken we samen. Wij melden uw actie ook aan bij NL Schoon.

Heeft u vragen over de Landelijke Opschoondag? Of over afval in het algemeen? Neem dan contact op met Tim Vaal, afvalcoach bij de gemeente Veldhoven, gemeente@veldhoven.nl of 14 040.

Word ZAP-er

Veldhoven kent een groep vrijwilligers die regelmatig zwerfafval opruimen, de ZwerfAfvalPakker (ZAP-vrijwilliger). Wilt u zich hierbij aansluiten? Ga dan naar de webpagina ZAP-vrijwilligers of naar de website van Stichting GoClean Veldhoven.