KempenStroom is een energiecoöperatie van en voor de inwoners van de Kempen, die zich richt op de grootschalige opwekking van duurzame energie.

Daarvoor ontwikkelt, bouwt en beheert de coöperatie zonnedaken, zonneparken en windmolens in onze regio, vaak in samenwerking met andere partijen. KempenStroom vindt het belangrijk dat inwoners en bedrijven van de Kempen kunnen participeren in de lokale opwekking van duurzame energie en daardoor zeggenschap krijgen en kunnen meedelen in de winst.

In 2023 hoopt KempenStroom het eerste project te realiseren: een zonnedak met 1100 panelen op een bedrijvencentrum in Zandoerle. Dit wordt een postcoderoos project, waarin veel bewoners uit Veldhoven en omstreken kunnen participeren.

Meer informatie

Op www.kempenstroom.nl leest u meer over het doel en de plannen van de coöperatie en over het lidmaatschap. Lid worden van KempenStroom is een mooie stap om betrokken te zijn bij de duurzame energieopwekking in de Kempen en een bijdrage te leveren aan de energietransitie!