Lampen vervangen of radiatorfolie plakken: met kleine maatregelen kunt u al gauw 10 tot 20 procent besparen op uw energierekening. Maar lang niet iedereen kan dit zelf. De gemeente Veldhoven start een project om huishoudens te helpen met het omlaag brengen van de energierekening. Hiervoor zijn we nog op zoek naar handige vrijwilligers die helpen met het installeren van energiebesparende maatregelen. Zogenaamde ‘energieklussers’.

Wat doet een energieklusser?

Als energieklusser helpt u bewoners thuis met het aanbrengen van energiebesparende producten. Denk aan radiatorfolie, tochtstrippen of een waterbesparende douchekop. Of aan het vervangen van gloei- en halogeenlampen door ledlampen, en het dichten van kieren. Als energieklusser helpt u bewoners zo om geld te besparen en het wooncomfort te verhogen. Dit alles na een goede, leuke en leerzame training, zodat u op pad gaat met de juiste kennis en vaardigheden.

Team van coaches en klussers

Als energieklusser wordt u onderdeel van een team van vrijwillige energiecoaches en energieklussers. Dit team is volop in ontwikkeling. De coaches voeren gesprekken bij mensen thuis en geven advies op maat. In aanvulling hierop is nu ook behoefte aan klussers die de bespaartips direct kunnen uitvoeren, zodat iedereen energie kan besparen.

Gert de Ruijgt (Energiecoach Veldhoven) vertelt:

“De almaar stijgende energieprijzen bezorgen veel huishoudens grote financiële problemen. Zo ook in ons eigen Veldhoven. Met enkele vrijwilligers uit Veldhoven zijn we in november vorig jaar van start gegaan om mensen te helpen met kleine energiebesparende maatregelen. Inmiddels hebben we met vier vrijwilligers zo’n 200 huishoudens geadviseerd. We willen graag mensen ook kunnen ontzorgen in het aanbrengen van besparende maatregelen. Daarom zoeken wij als uitbreiding van ons team nu handige ‘Energieklussers’. Beschikt u over vrije tijd die u zinvol wilt invullen? Dan is dit misschien iets waarmee u mede-Veldhovenaren kunt helpen.”

Energieklusser worden iets voor u?

Krijgt u energie van mensen helpen, bent u handig in het uitvoeren van uiteenlopende kleine klusjes en herkent u zich in onderstaand profiel? Dan zoeken wij u!

  • U woont in Veldhoven of directe omgeving.
  • U hebt twee rechterhanden.
  • U bent enthousiast over verduurzamen.
  • U bent 2 tot 4 uur per week beschikbaar.

Heeft u interesse? Meld u dan bij Wieke Rooijackers van de gemeente Veldhoven: Wieke.Rooijackers@veldhoven.nl. Liever aan de slag als energiecoach? Laat het ons ook dan weten!

Project van de gemeente

De energieklussers is een project op initiatief van de gemeente Veldhoven. Het project loopt tot en met eind 2023. Als het succesvol is, willen we het graag verlengen.