In de eerste twee weken van oktober plaatst de gemeente Veldhoven weer bladkorven. Daarin kunt u herfstblad doen. De bladkorven worden ongeveer één keer per week geledigd. Eind december is het meeste blad van de bomen gevallen. Dan halen ze de bladkorven weer weg.

Alleen voor herfstblad!

Alleen het blad van de bomen mag in de korven. De gemeente maakt die bladkorven leeg met een soort grote stofzuiger. Door takken en ander tuinafval gaat dat apparaat kapot. Zien ze dat er toch ander tuinafval in de bladkorf zit? Dan is de kans groot dat ze de bladkorf op die plek weghalen.

Geen extra bladkorven

Regelmatig vragen inwoners om extra bladkorven te plaatsen. Dat is helaas niet mogelijk. De bladkorven staan op plekken waar de meeste bomen staan en waar dus het meeste blad valt. Daarom staan er in sommige buurten wat meer bladkorven en in andere wat minder.

De gemeente ruimt het herfstblad in alle straten op; ook als er geen bladkorven in de buurt staan. Maar ze kunnen niet in alle straten tegelijk zijn. Het kan daardoor even duren, voor het gevallen blad in uw straat of buurt wordt opgeruimd. De gemeente vertrouwen op uw begrip hiervoor.

Tips voor uw tuinafval

  • Tuinier mét herfstblad. Gebruik het bladafval uit uw eigen tuin als winterdek voor planten. Het zorgt voor natuurlijke bemesting en vormt ook een schuil- en voedselplek voor insecten, vogels en kleine zoogdieren.
  • Gebruik uw groene kliko. Tuinafval en licht snoeihout mogen erin. Tot en met november wordt uw groene kliko nog elke week geleegd (van december tot en met februari gebeurt dat om de week).
  • Grote hoeveelheden tuinafval, groot snoeihout en zo kunt u ook inleveren op de milieustraat aan de Habraken (geopend op weekdagen van 13.00 tot 17.30 uur en op woensdag tot 21.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur).

We doen ons best om het straatbeeld van Veldhoven netjes te houden. Helpt u mee?