Elke dag krijgen 40 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Een Automatische Externe Defibrillator (AED) kan het hartritme dan weer herstellen. Hoe sneller een AED wordt ingezet, hoe groter de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Het is daarom belangrijk om ook in uw buurt of wijk te beschikken over een AED. Maak u hard voor het hart en organiseer een inzamelingsactie!

De aanschaf van een AED is niet goedkoop. De gemiddelde kosten liggen ongeveer tussen de € 1.000 en € 2.000. Het geld voor een ‘AED in de buurt’ moet daarom meestal komen via inzamelingsacties. Er zijn eerder al acties georganiseerd door wijkverenigingen en buurtpreventiegroepen. Hierdoor zijn AED’s geplaatst in Zeelst, d’Ekker, Oerle, ’t Look en Veldhoven-Dorp.

Organiseer een inzamelingsactie

Wilt u zich hard maken voor een AED in uw buurt? De wijkmakelaars van Cordaad hebben ervaring met het organiseren van zo’n inzamelingsactie. Zij kunnen u ondersteunen. Neem hiervoor contact op met Henk van Hugten via HenkvanHugten@cordaadwelzijn.nl of bel het algemene nummer van Cordaad Welzijn: 040 253 3443.